Johan Carlsson

Johan Lövgren

Senaste Nytt - Tävlingsrapporter

___________________________________________________________________________________________________

 

2015-03-03

 

Östersund Winter Rally 2015-02-27/28 (SM-deltävling 2)

 

I helgen var teamet uppe i Östersund för att åka säsongens andra SM-deltävling - Östersund Winter Rally.

Tävlingen bestod utav ca 13mil SS uppdelat på 7 st sträckor.

 

Tävlingen började med en mörkersträcka på fredag kväll, sträckan flöt på helt okej förutom att vi missade ett vägbyte ganska grovt med några missade sekunder som följd. Efter fredagens sträcka låg vi på en sjätte plats i klassen, 10,4s efter ledande Tobias Söderqvist.

 

Lördagens första sträcka var även tävlingens längsta sträcka på ca 3,3mil. Vi visste redan innan start att det skulle bli en väldigt viktig sträcka där det gällde att komma in i det "rätta flytet". Tyvärr så kom vi inte in i körningen alls till att börja med och det blev väldigt avvaktande körning. Vi tappade många viktiga sekundrar och låg hu hela 27,0s efter bröderna Söderqvist.

 

Efter en kortare service gav vi oss ut för att åka 3st SS i sträck innan det lite längre lunch/service-uppehållet.

På vägen ut till denna sträcka bestämde vi oss för att försöka åka lite hårdare, lite lätt frustrerade efter morgonens dåliga start. Detta visade sig ge resultat, vi började hitta en bra känsla i körningen och med lite mer attack kom även tiderna och vi lyckades krympa avståndet till den nya ledaren Victor Henriksson till 16,2s och låg nu på en tredjeplats i klassen.

 

Nu väntade SS6, samma sträcka som vi körde i mörker på fredag kväll skulle nu köras i dagsljus. Eftersom sträckan kördes för andra gången var det väldigt mycket grus framme så det skulle handla om att försöka få däcken att hålla så länge som möjligt. Efter att fått kämpa ganska hårt de sista kilometrarna utav sträckan kunde vi tyvärr konstatera att vi tappat viktiga sekundrar till ledaren. Vi var nu 25,3 sek efter Henriksson och nere på en fjärdeplats.

 

Ny service och sedan vidare till tävlingens viktigaste sträcka, SS7 Husås, vilket även var "Powerstage" vilket innebär att det finns extra poäng till SM-tabellen att köra om, 3/2/1p till de tre snabbaste i klassen på sträckan.

Inför sträckan var avstånden 25,3s till Victor, 13,0s till Söderqvist och 3,3s till Leif Peterson. Denna sträcka visste vi skulle passa oss bra, det är en vägkaraktär där vi stortrivs (denna sträcka var även med som sista sträcka under fjolåret) och målet inför denna avslutande sträcka var att vi skulle ha den bästa sträcktiden av ovanstående trio och förhoppningsvis kunna plocka tillräckligt många sekundrar för att nå pallplats.

Sträckan flöt på bra utan några egentliga missar och väl i mål kunde vi konstatera att vi lyckats med målet och passerade Leif och gick därmed upp på en tredjeplats, endast 1,5s efter Söderqvist och 11,0s efter Henriksson.

 

När vi sedan kom till slutmålet vid Östersund Arena fick vi höra att Henriksson tvingats bryta med en trasig kylare efter sträckan.

Detta resulterade i att vi slutade på en andraplats i klassen, retliga 1,5s efter bröderna Söderqvist.

Men efter morgonens dåliga start får vi ändå vara väldigt nöjda med resultatet. Detta gör att vi klättrar till en total tredjeplats i SM-tabellen.

 

T.Söderqvist 33p, L.Petersson 26p, J.Carlsson 25p

 

Nu väntar några månaders uppehåll innan vi ska åka nästa SM-tävling South Swedish Rally 15-16 Maj i Karlskrona, då åter på grusunderlag (längtar redan).

 

Vill passa på att TACKA ALLA som hjälpt till, samarbetspartners, service "gubbarna", Tony på Däckson i Karlskoga för hjälp med däcken inför den här tävlingen!

___________________________________________________________________________________________________